3 Mart 2010 Çarşamba

Tanıtım Metni


Sessiz Dergi, İstanbul (Erkek) Lisesi’nde okuyan bir grup öğrencinin, okuldan bağımsız olarak çıkarttıkları bir yayındır. Basılı olarak dağıtılmasının yanında http://sessizdergi.blogspot.com/adresi üzerinden hem yazılara, hem de derginin .pdf haline ulaşılabilir.

“Sessiz kalmak, susmak demek değildir.” sloganı aslında yine derginin amacı ve yayıncılık anlayışını açıklayan en iyi cümledir, zira Sessiz Dergi’yi bilindik kalıplara sokmak yetersiz bir açıklama olabilir. Buna rağmen bir tanım yapılmak isteniyorsa, Sessiz Dergi, bir fanzindir; bu ruhla hazırlanır. Edebiyattan, felsefe ve tarihten bahsederken günümüz sorunlarından da uzak kalmamaya çalışır; geniş bir yelpazeye yayılmış konulara eğilmesinin nedeni de farklı düşünüş yöntemlerine, alternatif akımlara yer açmaktır. Aslında dergideki her bölüm otonom bir organ, her yazarın düşüncesi yalnızca kendisinin sorumlu olduğu bir beyanattır.

Bu yolda ilerlemeye çalışırken daha geniş bir kitleye hitap edebilmemiz için sizin de yardımınıza ihtiyacımız var. Blog adresimizi üye olduğunuz forumlarda, sosyal platformlarda paylaşmanız; tanıdıklarınızı böyle bir oluşumun varlığından haberdar etmeniz ya da en basitinden yazılara yorum bırakarak, canlı bir tartışma ortamı oluşturmanın yanında bize desteğinizi de göstermeniz, inanın tahmin edebileceğinizden çok daha büyük bit etki bırakacaktır.

Yeni sayılarda görüşmek üzere,
Sessiz Dergi ekibi

“Bir tavırdır; sorunlar, gerçekler karşısında susmamaktır Sessiz Dergi.  'Başlarken’ yazısında belirtildiği gibi felsefe yapmaktan, edebiyattan çekinmemek; sorumluluk alırken baskılara boyun eğmemektir. Bir duruşun sessiz olarak da ortaya koyulabileceğinin, pasif direniş ve bireysel farkındalığın, farklılıkların bizi ileriye taşıyacağının bilincinde olmaktır; tartışmanın, çatışmaların yeni yollar açacağını anlamak, anlatmaktır. Sonbaharda yere düşen yaprağı avucumuza alıp ona zihnimizdekileri fısıldamaktır; rüzgarın sözlerimizi nereye taşıyacağından çekinmeden; korkmadan, susmadan...”

İlk sayıda;

Politik bir felsefe olarak Walden Gölü’nden 2008 Yunanistan Olayları’na kadar Anarşizm Dosya Konusu,

Platon’un Devlet’i, More’un Ütopya’sı ve Camponella’nın Güneş Ülkesi üzerine karşılaştırmalı bir deneme,

Sesini tüm dünyaya duyuran bir hareket olarak Rosa Luxemburg ve Karl Liebknecht ışığında Spartakistler,

Tolkien evrenine mizah öğeleri ve tarihsel olgularla yeni bir bakış açışı kazandırmak için Orta Dünya’da Demokratik Açılım,


Bulabildiği her kaynaktan beslenen, ilerici bir tür olan Progressive Rock tarihine genel bir bakış,


Ve daha fazlası.

Bütün içerik için:
http://sessizdergi.blogspot.com/2010/03/icindekiler-say-1.html


4 ses çıkmış:

ibratis dedi ki...

Sessiz Dergi Ekibi'ne,
Taze bir heyecan ve şevkle yelken açtığınız düşünsel edebiyat denizinde hepinize başarılar dilerim. Rüzgarınız bol, bileğiniz güçlü olsun.
Selamlar üzerinize,
İbrahim Atış

Sessiz Dergi dedi ki...

İyi dilekleriniz için teşekkürler, mevcut eksiklikleri de en kısa sürede kapatmaya çalışacağız.

Adsız dedi ki...

Bugün arkadaşım dergiyi bana okuttu çok beğendim çalışmalarının devamını dilerim

Sessiz Dergi dedi ki...

Adsızlardan da ses çıkar; teşekkür ederiz.

 

Term Life Insurance Quote